Asunmaalle hopeaa ja pronssia Laviassa

17.1.2020

Pohjanmaa Liigan kestomenestyjä Kai Asunmaa jatkoi hyvää pelaamistaan viime sunnuntain Lavian osakilpailussa.

Toiveen Kai Asunmaa saavutti hopeaa pöytätenniksen Pohjanmaa Liigan Harrastelijasarjassa. Alkupooleissa PeTolaiset saavuttivat kolme kakkossijaa, kun Asunmaa voitti Lavian Pingisgurujen Jukka-Mäki Harjan ja Veeti Välimäen sekä voitoitta poolissa jääneen seurakaverinsa Vilho Jaakkolan, mutta hävisi vaasalaisen Kotirannan Kunnon Pate Ikolalle. Juha Julmala tuli omassa poolissaan kakkoseksi oltuaan kaikkia muita paitsi Gurujen Vesa Peltovirtaa parempi eli Gurujen Kalle Anttila, porilaisten Julius Rantala ja KoKun Daniel Eriksson joutuivat lähinnä keräämään palloja selkiensä takaa. Antti Kuivinen ja Pasi Kärki ratkaisivat viimeisen erän jatkopalloilla oman poolinsa toisen jatkopaikan, ja tällä kertaa Antin kokemus oli valttia. Antti ja Pasi voittivat lisäksi Gurujen Rami Peltovirran ja porilaisten Julia Belovin, mutta hävisivät Gurujen Arto Anttilalle. Veeti Lepistö ei juhlinut vielä voitoilla omassa poolissaan, mutta nuori mies ehtii niitä varmasti vielä ottamaan.

Neljännesfinaaleissa Julmala ja Kuivinen venyttivät ottelunsa viidensiin eriin, mutta Juhaa vastaan Pate Ikola sai revanssin Kosken kisojen viisieräisestä ja Antti joutui taipumaan porilaisten Seppo Aholle. Asunmaa voitti omassa pelissään Arto Anttilan erin 3-1 ja sen jälkeen KoKun Sanna Harjunpään puhtaasti erin 3-0, mutta finaalissa voittoputki pysähtyi Seppo Ahon oltua parempi erin 3-1.

Nuorten sarjassa ensimmäisissä kisoissaan olleet ilmajokelaisnuorukaisen Vilho Jaakkola ja Veeti Lepistö kiusasivat pitkillä palloralleilla sarjan kärkipelaajiakin, mutta voittosaldo jäi tällä kertaa Vilholla yhteen voittoon Julia Belovista ja Veetin saldona oli kokemusta ja hyvää treeniä. Nuorten sarjan voitti porilaisten Julius Rantala, kakkosena oli KoKun Julius Hofman ja kolmosina saman seuran Aleksi Ikola sekä Daniel Eriksson.

Rating-sarjassa Asunmaa meni ainoana pelaajanamme jatkoon hävittyään ainoastaan luokan lopulta voittaneelle Kurikan Visan Peter Norrbolle ja voitettuaan Arto Anttilan, porilaisten Nikolai Belovin sekä voitoitta jääneen Kärjen. Semifinaalissa Jesse Ikola oli parempi erin 3-1, joten Asunmaan sijoitus kilpailujen pääluokassa upea kolmostila jaettuna Ahon kanssa. Julmala saavutti poolissaan voitot Ahosta ja voitoitta jääneestä Kuivisesta, mutta jatkopaikka karkasi KurVin Keijo Mäntyniemeä, luokan hopeamitalistiä KoKun Jesse Ikolaa ja Mäki-Harjaa vastaan tulleisiin tappioihin. Luokkaan M-1900 ei osallistunut Toiveen pelaajia. Sen voitti Norrbo, kakkoseksi tuli Aleksi Ikola ja kolmosiksi Nikolai Belov ja Keijo Mäntyniemi.

Nelinpelin poolissaan Julmala pelasi Ahon kanssa voittaen Belovit voittaneet Lepistön ja Jaakkolan sekä Jukka Kalliomäen ja Vesa Peltovirran, mutta häviten Beloveille mikä tarkoitti poolin kakkossijaa ja semifinaalitappiota ylivoimaiselle parille Mäntyniemi/Norrbo, joilta Peltovirran ja Kalliomäen semissä kaataneet Anttilat pystyivät kuitenkin ottamaan erän finaalissa.

Tarkemmat tulokset löytyvät Pohjanmaa Liigan sivuilta.